Vastuullinen
Menumat

Logistiikka

Yksi keskeinen osa vastuullisuuttamme liittyy logistiikkaan. Pyrimme minimoimaan ympäristövaikutuksemme ja samalla tarjoamaan asiakkaillemme laadukkaita ja tuoreita aterioita. Menumatin ateriat ovat tuorepakastettuja, mikä antaa meille mahdollisuuden suunnitella kuljetuksia ennakkoon ja optimoida logistiikkaprosessimme. Tämä tarkoittaa, että voimme toimittaa suuremman määrän aterioita kerralla asiakkaillemme, mikä vähentää tarvetta useisiin kuljetuksiin ja siten myös päästöjä.

Olemme panostaneet reitinsuunnitteluun ja kuljetusjärjestelyihin siten, että voimme minimoida kohteiden välillä olevat turhat kilometrit ja optimoida aikataulut sopiviksi meille sekä asiakkaille. Pyrimme tarkastelemaan käytössä olevia ajoneuvoja ja huoltamaan niitä säännöllisesti.

Menumat sitoutuu jatkuvasti parantamaan logistiikkaansa ja etsimään uusia tapoja vähentää ympäristövaikutuksiaan. Koulutamme henkilöstöämme vastuullisuusteemoista ja kannustamme heitä osallistumaan ympäristöystävällisten käytäntöjen kehittämiseen. Uskomme, että jatkuva oppiminen ja innovaatiot ovat avain kestävään tulevaisuuteen.

Sosiaalinen vastuu

Olemme sitoutuneet tarjoamaan työllistymismahdollisuuksia erilaisille ihmisille, ottaen huomioon erilaiset lähtökohdat ja tarpeet. Tämä on meille tärkeää, ja se heijastuu myös monissa hyvinvointialueiden sopimuksissamme.

Olemme ylpeitä siitä, että voimme tarjota työpaikkoja eri ikäisille, taustoiltaan ja elämäntilanteiltaan erilaisille ihmisille. Monimuotoinen työympäristö rikastuttaa yrityskulttuuriamme ja antaa meille mahdollisuuden oppia toisiltamme.

Menumat panostaa henkilöstön hyvinvointiin tarjoamalla erilaisia henkilöstöetuja, kuten terveydenhuoltopalveluita, liikuntaetuja ja joustavia työaikamalleja. Haluamme varmistaa, että työntekijämme voivat hyvin ja että heillä on tasapainoinen työelämä ja vapaa-aika.

Lisäksi edistämme yhteisöllisyyttä työpaikallamme järjestämällä erilaisia yhteisiä tapahtumia ja aktiviteetteja. Uskomme, että vahva yhteishenki ja positiivinen ilmapiiri tukevat parempaa työsuoritusta ja luovat merkityksellisiä suhteita työntekijöiden välille. Teemme tiivistä yhteistyötä paikallisten yhteisöjen ja järjestöjen kanssa tukien erilaisia hyvinvointi- ja työllistymishankkeita. Haluamme olla osa positiivista muutosta yhteiskunnassa ja edistää parempaa tulevaisuutta kaikille.

Aterioissa

Vastuullisuus ja laatu kulkevat käsi kädessä, ja tämä näkyy selkeästi aterioissamme. Olemme omistautuneet tarjoamaan asiakkaillemme terveellisiä, ravitsevia ja vastuullisesti valmistettuja aterioita. Vastuullisuus ja laatu kulkevat käsi kädessä ja tämä näkyy selkeästi aterioissamme. 

Ateriamme valmistetaan aina ravintosuosituksia noudattaen ja yhteistyö ravintoterapeutin kanssa on meille tärkeä osa prosessia. Tämä varmistaa, että ateriamme ovat ravintorikkaita ja tasapainoisia. Painotamme monipuolisia raaka-aineita ja tarjoamme aterioita, jotka sisältävät tarvittavat ravintoaineet, vitamiinit ja kivennäisaineet. Näin asiakkaamme voivat nauttia terveellisestä ja tasapainoisesta ruokavaliosta.

Tuorepakastus on valmistusmenetelmämme yksi keskeisistä elementeistä ja se tarjoaa useita etuja vastuullisuuden näkökulmasta. Pakastaessamme ateriat voimme säilyttää vitamiinit ja ravintoaineet paremmin, koska prosessi tapahtuu nopeasti eikä säilöntäaineita tarvita. Tämä tarkoittaa, että asiakkaamme saavat nauttia ruoasta, joka säilyttää mahdollisimman paljon alkuperäisiä ravintoarvojaan.

Lisäksi pakastaminen vähentää hävikkiä, koska ateriat säilyvät pidempään. Tämä on osa sitoutumistamme kestävään toimintaan ja resurssien säästämiseen. Kaikki ateriamme valmistetaan tarkasti valvotuissa ja hygieenisissä suurkeittiöolosuhteissa Suomessa. Tämä takaa, että ateriat ovat turvallisia ja korkealaatuisia. Käytämme vain laadukkaita raaka-aineita ja prosessimme on suunniteltu takaamaan aterioiden turvallisuus sekä laatu jokaisessa vaiheessa. Raaka-aineittemme kotimaisuusaste on 75–80 %.

Olemme sitoutunut ympäristövastuuseen ja kestävään toimintaan, minkä vuoksi olemme suunnitelleet kierrätettävät vuoat, jotka täyttävät alan vaatimukset ja vähentävät ympäristökuormitusta. Näillä vuoilla haluamme tarjota sekä yksityisasiakkaillemme että hoivakohteille ympäristöystävällisen vaihtoehdon aterioiden pakkaamiseen ja säilyttämiseen.

Nestekartonkivuoka yksityisasiakkaille:

 • Materiaali: Menumatin yksityisasiakkaille tarjoamat ateriat pakataan nestekartonkivuokaan. Tämä kartonkimuovista valmistettu vuoka yhdistää kartongin kestävyyden ja muovin kuumuudenkestävyyden parhaalla mahdollisella tavalla. Se on suunniteltu erityisesti siten, että se kestää lämmittämistä mikrossa ja uunissa.
 • Kierrätys: Nestekartonkivuoka voidaan kierrättää helposti kartongin kierrätysvirrassa. Asiakkaat voivat lajitella sen yhdessä muiden kartonkijätteiden kanssa, ja vuoka päätyy kartonginkierrätykseen. Muoviosat lajitellaan ja kierrätetään muovinkeräyksessä.

Isot vuoat hoivakohteille:

 • Materiaalit: Hoivakohteille tarkoitetut isot vuoat valmistetaan uuninkestävästä muovista tai alumiinista. 
 • Kierrätys: Käyttöohjeiden mukaan hoivakohteiden isot vuoat voidaan kierrättää asianmukaisesti. Uuninkestävä muovi lajitellaan ja kierrätetään muovijätteenä, alumiiniset vuokamme voidaan kierrättää metallijätteenä.

Menumat, herkullisen ruoan suomalainen toimittaja

Arvomme näkyvät jokapäiväisessä työssämme

 • Välittäminen
  • Asiakas on meille aina tärkein ja tahdomme palvella asiakasta parhaimmalla mahdollisella tavalla. Toimimme yrityksen arvojen mukaisesti toisiamme kunnioittaen.
 • Luotettavuus
  • Toimimme lupaustemme mukaisesti.
 • Uudistuminen
  • Uudistumme jatkuvasti huomioiden toimintaympäristön sekä asiakkaiden arjen muutokset.  Pidämme huolta omasta sekä organisaation oppimisesta.
 • Vastuullisuus
  • Ymmärrämme vastuumme ympäristöstä, asiakkaista sekä yhteisöstä. Toimimme aktiivisesti, liiketoimintaamme  kestävästi kehittäen.