Toimimme useissa erilaisissa hoivakohteissa, joissa ateriapalvelumme tuovat lisää valinnanvapautta ja joustovaraa toiminnalle. Palvelumme avulla hoivakohteilla on mahdollista säästää aikaa ruokahuollosta ja käyttää se hoivaan. Palvelumme avulla säästetään työaikaa sekä ruokailujen kustannuksia. Tutustu esimerkkeihin alempana.
Asiakaskohteissamme ruokahävikki on huomattavasti pienentynyt. Ateriat on pakattu 5-6 henkilön vuokiin ravitsemussuositusten mukaan, jolloin ruoan määrän arviointi on kartoitettu valmiiksi. Hoivakohteille on kuuden viikon kiertävä ruokalista, jolla palvelua voidaan suhteuttaa kohteen asiakasmäärän ja päivittäisen ruokalijatarpeen mukaisesti. Aterioiden avulla aikaa säästyy ruoanvalmistukselta ja sen aiheuttamalta tiskiltä. Kuljetus on vaivatonta ja ympäristöystävällistä, sillä pakastetut ravintorikkaat ateriat säilyvät pitkään.
Tuomme keittiöösi valmiit ateriakokonaisuudet, jotka lämmität uunissa kerralla vaivattomasti sekä työtä säästäen. Meidän menullamme onnistut aina saamaan maistuvan lopputuloksen, riippumatta minkälaiset olosuhteet milläkin hetkellä on. Esimerkiksi erilaiset odottamattomat tilanteet ja tapahtumat hoivakohteissa, jotka saattavat muuttaa päivän kulkua.
Olemme toimineet pakasteaterioiden parissa jo yli kymmenen vuotta. Toimme perhe- ja palvelukoteihin uudenlaisen tavan tuottaa maukkaita ateriakokonaisuuksia, jotka ylläpitävät loppuasiakkaan terveyttä. Ateriamme ovat maukkaita, suussa sulavia, laadukkaasti tehtyjä sekä käteviä käyttää. Olemme asiantuntija turvallisen ja laadukkaan pakasteruuan tuottajana.
Haluamme olla mukana kannattelemassa loppuasiakkaan hyvinvointia ja tuotamme ateriat ravitsemussuositusten mukaisesti. Olemme helppo yhteistyökumppani myös haastavissa tilanteissa, kuten väistötilojen ruokailuissa.
Hoivaruokailu on mahdollista järjestää monella eri tavalla. Monissa kohteissa ruoka tuotetaan paikan päällä tai käyttäen puolivalmiita ateriakomponentteja. Tässä esimerkkilaskelmassa tarkastelemme mitä kustannuksia erikokoisilla yksiköillä on ja mitä meidän palvelumme kustantaisi.
Kohde 20 hengen asumispalvelut | MINUUTTIA | Tehdään jauhelihalasagne | Mäntylä 30 hengen kohde | ||
Menumat | Itse tehty 20 henkeä | Itse tehty 30 henkeä | |||
Raaka-aineet vastaanotto, kuorman purku | |||||
pakastimeen | 20 | ||||
jääkaappiin | 20 | 25 | |||
Jauhelihan paistam. sipulin pilkkominen, kastikkeen tekeminen | 45 | 50 | |||
Lasagnen kokoaminen, 4 vuokaa yht 8 kg | 30 | 45 | 6 vuokaa 10kg | ||
Ruuanvalmistusastioiden tiskaaminen | 20 | 20 | |||
Uunin päällelaitto + vuoka uuniin | 2 | 2 | 3 | ||
Paistamiseen sama aika noin 70 min | |||||
Esille laitto ja jakaminen | 30 | 30 | 45 | ||
Vuokien tiskaaminen/kierrätykseen laittaminen | 5 | 20 | 30 | ||
Salaatit, leivät ja levitteet esille, ruokajuomat | 15 | 15 | 15 | ||
72 | 182 | 233 | |||
Yhteensä | 1 tunti 12 minuuttia | 3 tuntia 2 minuuttia | 3 tuntia 58 minuuttia | ||
Minuuttia/asukas/ateria | 3.6 | 9.1 | 7.8 | ||
Tilaaminen/kerta | |||||
Tilataan pelkästään vuoka yms x kpl | 10 | ||||
Tilataan kaikki komponentit erikseen | 30 | 30 | |||
Viikossa yhteensä 14 lounasta ja päivällistä ja kaksi kertaa tilaamista | |||||
14 | 1028 | 2608 | 3322 | ||
60 | 17.1 | 43.5 | 55.4 | ||
Säästö työtunteja/viikko | -26.3 | -38.2 |
Menumatin laskennallisessa mallissa 20 – 30 hengen ruokailun tuottaminen menee lähestulkoon samalla aikamääreellä. Suuruuden ekonomia vaikuttaa itse tehdyssä ruokailussa siten, että 30 hengelle menee suhteellisesti vähemmän aikaa kuin 20 hengelle tehdessä
Joskus tulee eteen tilanteita, kun toimintoja pitää siirtää väistötiloihin. Näissä ruokailujen toteutus on hankalaa, me pystymme auttamaan.
Aloitimme kesäkuussa yhteistyön Sipoon kunnan Sateenkaaren dementiayksikön ja akuutti- ja kuntoutusososton kanssa, joiden toiminta joutui muuttamaan tilapäisesti Mäntsälään. Väliaikaisiin tiloihin muutti noin 60 potilasta ja asukasta, joiden ruokailusta huolehdimme.
Mitä?
Tarvittaessa
Miten?
Kuinka toimii?
Mitä tarvitaan?
Hinta?
Katso ohessa voimassa oleva kiertävä listamme! Kiertävä ruokalistamme päivittyy kahdesti vuodessa ja lisäksi tuomme sesonkien mukaisia ruokia, joista tiedotamme erikseen.