Vi har omsorg om våra kunder och deras vardag

Värdefull vardag inom omsorg och fostran, vi tar hand om smidiga måltider

Vi verkar i ett flertal olika vårdhem, där vår måltidsservice ger mer valfrihet och flexibilitet i verksamheten. Med hjälp av vår tjänst kan vårdhemmen spara tid på måltidsservicen och använda den tiden för omsorg. Med vår tjänst sparar man både arbetstid och måltidskostnader. Läs exemplen nedan.

I våra kundobjekt har matsvinnet minskat märkbart. Måltiderna är förpackade i formar för 5–6 personer enligt näringsrekommendationerna och då har en bedömning av mängden mat redan kartlagts på förhand. Vårdhemmen får en roterande meny för sex veckor, med vilken tjänsten kan sättas i relation till antalet kunder och enligt det dagliga antalet matgäster. Tack vare måltiderna sparas tid som annars skulle gå åt till att tillreda maten och sedan diska. Transporten är smidig och miljövänlig, eftersom frysta, näringsrika måltider håller länge.

Beskrivning av tjänsten

Mat kan tillredas både enkelt och smidigt.

Vi hämtar färdiga måltidspaket till ditt kök som du enkelt kan värma i ugnen på en och samma gång och dessutom spara arbetstid. Med vår meny får du alltid ett smakrikt slutresultat, oberoende av de rådande omständigheterna. Till exempel olika oväntade situationer och händelser i vårdhem som skulle kunna ändra vardagens gång.

Vi har arbetat med frysta måltider i redan över tio år. Vi erbjöd familje- och vårdhem ett nytt sätt att tillverka smakrika måltidspaket som främjar slutkundens hälsa. Våra måltider är smakrika, smälter i munnen, är högklassigt tillredda och enkla att servera. Vi är en sakkunnig tillverkare av säkra och högklassiga frysta måltider.

Vi vill vara med och stödja slutkundens välbefinnande och vi tillverkar måltiderna i enlighet med näringsrekommendationerna. Det är enkelt att samarbeta med oss även i svåra situationer, till exempel måltider i tillfälliga lokaler.

Kostnader för måltider i vårdhem

Måltiderna i vårdhem kan ordnas på många olika sätt. I många vårdhem tillreds maten på plats, ibland används också halvfabrikat. I den här exempelkalkylen granskar vi kostnaderna i enheter av olika storlek och vilka kostnader vår tjänst skulle medföra.

En enhet med 15 invånare

En enhet med 15 invånare sysselsätter i genomsnitt 1–2 personer. Cirka 90 minuter arbetstid används för att tillreda en måltid, 5 minuter för att lägga fram maten och 20 minuter för slutstädning.

Den sammanlagda arbetstiden är 1,9 h x antalet personal + råvarukostnaderna

Med hjälp av Menumats måltidsservice behöver antalet anställda inte utökas på grund av köksfunktionen, eftersom det tar cirka 3 minuter att tillreda maten, 3 minuter för att lägga fram den och 1 minut att diska efteråt. Hur? Måltiderna behöver inte flyttas från ett kärl till ett annat mellan tillredning och servering och därmed uppstår ingen disk vid tillredningen.

Sammanlagt används 7 minuter arbetstid, vid användningen av Menumat är råvarukostnaderna fasta och kan enkelt budgeteras.

En enhet med 5–10 invånare

En enhet med 5–10 invånare sysselsätter i genomsnitt en person. Cirka 90 minuter arbetstid används för att tillreda en måltid, 5 minuter för att lägga fram maten och 20 minuter för slutstädning.

Den sammanlagda arbetstiden är 1,9 h + råvarukostnaderna.

Med hjälp av Menumats måltidsservice behöver antalet anställda inte utökas på grund av köksfunktionen, eftersom det tar cirka 3 minuter att tillreda maten, 3 minuter för att lägga fram den och 1 minut att diska efteråt. Hur? Måltiderna behöver inte flyttas från ett kärl till ett annat mellan tillredning och servering och därmed uppstår ingen disk vid tillredningen.

Sammanlagt används 7 minuter arbetstid, vid användningen av Menumat är råvarukostnaderna fasta och kan enkelt budgeteras.

Lösningar för tillfälliga lokaler

Ibland händer det att funktioner måste flyttas till tillfälliga lokaler. Att ordna måltider i sådana är besvärligt, men vi kan hjälpa.

I juni inledde vi ett samarbete med Sibbo kommuns enhet Regnbågen för dementa personer samt akut- och rehabiliteringsavdelningen, vars verksamhet tillfälligt måste flyttas till Mäntsälä. Cirka 60 patienter och invånare flyttade in i de tillfälliga lokalerna och vi tog hand om deras måltider.

Servicen i ett nötskal

Vad?

 • En servicemodell som kan skräddarsys och där huvudmåltiderna transporteras till objektet.
 • Husmanskost som kan värmas i varmluftsugn, är smakrik och hälsosam i förpackningar för 5–6 personer (vikt cirka 2 000 g).
 • Ett utbud på cirka 80 olika måltider.
 • En meny som roterar över sex veckor och där man har tagit hänsyn till de vanligaste specialdieterna.
 • Morgon-, mellan- och kvällsmål samt tillbehör som kompletterar de varma rätterna om det är frågan om en måltidsdag

 

Vid behov

 • Frysar och ugnar för förvaring och uppvärmning av måltiderna
 • Kärl och köksredskap
 • Ett helt byggt kök

Hur?

 • Matleveranser till köket med 1–2 veckors intervaller
 • Olika beställnings- och leveransalternativ (fråga mer)
 • I Nyland inleds tjänsten inom 1–2 dygn, på andra orter i Finland enligt överenskommelse

Hur fungerat det?

 • Måltiderna förvaras i frysen och när lunchen närmar sig sätts de som sådana (låt höljet vara kvar) i ugnen och värms upp i cirka 60–70 minuter

Vad behövs?

 • En frys och en varmluftsugn för att förvara och värma maten (vi hjälper till vid behov!).

Pris?

 • Som alternativ måltidsdagar, då vi tar hand om vardagen från morgon till kväll eller prissättning enligt form
 • Leveransadressens avstånd från Vanda samt leveransrytmen inverkar på priset

Menyer.

Se vår roterande meny här bredvid! Vår roterande meny uppdateras två gånger om året och dessutom lägger vi till maträtter enligt säsong. Vi informerar separat om dessa.

Kundupplevelser